Info

Amrut Indian Single Malt Whisky – 46°

Beschrijving

De Amrut Single Malt wordt beschouwd als het stokpaardje van de Amrut-distilleerderij. Hij wordt gemaakt van graan dat gekweekt wordt in de Himalaya, in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan (India). De rijping gebeurt op Amerikaanse eikenhouten vaten in de distilleerderij in Bangalore. In 2014 won deze whisky terecht de ‘Liquid Gold Award’ in Jim Murray’s Whisky Bible.

Smaak

De smaken van deze unieke single malt zou je op geen enkele manier kunnen vervangen door een alternatief, want dat bestaat simpelweg niet. Allereerst verrast Amrut je met heerlijke geuren van eikenhout, marshmallows en kruiden. Eenmaal in de mond ervaar je een ware smaakexplosie, gemengd met lichtfruitige smaken als kiwi, banaan en perzik.

Herkomst

Amrut is een woord uit het Sanskriet en betekent ‘nectar van de goden’. De distilleerderij is zo oud als de geschiedenis van de onafhankelijkheid van India zelf. Het is de eerste Indische whisky die binnenkwam in de Europese Unie en die voldeed aan de voorschriften. Het merk werd echter pas echt bekend bij het grote publiek nadat whiskykenner Jim Murray de drank uitriep tot 3e beste single malt ter wereld.

Tasting notes

Geur: eikenhout, citrus, marshmallows, kruiden, abrikozen

Smaak: kiwi, banaan, perzik, abrikoos, honing

Kleur: goud

Serveertip

Het wordt aangeraden om deze single malt neat te drinken, of met een klein druppeltje water.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.