Info

Single Malt Scotch Whisky 12y – 40°

Beschrijving

De Auchentoshan Single Malt12 years is de vervanger van de inmiddels niet meer verkrijgbare 10 years-variant. De 2 jaar extra rijping geven de whisky een complexere smaak. Hij wordt driedubbel gedistilleerd volgens de Ierse traditie en ligt minimaal twaalf jaar te rijpen in eiken vaten. Dat resulteert in een zachte, lowland single malt whisky.

Geur en smaak

Een erg lekkere, zoete geur van crème brûlée en noten. De smaak is mild en zoet, maar zeker niet overdadig: het is een eerder milde whisky die niet overheerst.

Herkomst

De distilleerderij van Auchentoshan ligt tussen de Kilpatrick-heuvels en de Clyde-streek in Schotland en is al meer dan 200 jaar oud. “Auchentoshan” is de Keltische benaming voor ‘rand van het gebied’, wat aangeeft dat de whisky’s worden gemaakt op de grens tussen de Lowlands en de Highlands.

Het is één van de vijf overgebleven actieve distilleerderijen in de Lowlands. Bovendien is het de enige Schotse distilleerderij die hun whisky’s driedubbel distilleren volgens de Ierse traditie.

Tasting notes

Geur: noten, citrusvruchten, crème brûlée

Smaak: mandarijn, citroen, zoete gerst, vanille

Kleur: amber

Serveertip

Auchentoshan drink je neat, zonder een druppeltje water toe te voegen. Je kan hem echter ook perfect gebruiken in een Manhattan-cocktail, dankzij zijn fruitige en milde karakter.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.