Islay Single Malt Scotch Whisky – 40°

Beschrijving

Bowmore 9y is een Single Malt Scotch Whisky, afkomstig van het Schotse eiland Islay. Hij is gerijpt op oude Oloroso sherryvaten en bourbonvaten. Dat resulteert in een zeer rijke en diepe whiskysmaak.

Smaak

Tonen van cacao, donkere vruchten en karamel worden vermengd met de typische turf- en rokerige smaak van Bowmore. Die proef je vooral in de afdronk van het levenswater. Proevers die niet van turf houden, kunnen dankzij de uitgesproken toetsen van cacao en donker fruit toch van deze whisky genieten. Een verrassing voor wie Bowmore niet kent, een nog grotere verrassing voor zij die hem wel kennen.

Herkomst

De distilleerderij van Bowmore, opgericht in 1779, is de oudste legale distilleerderij van Islay. Zij zijn dan ook pioniers in elke zin van het woord en hebben als een van de enige distilleerderijen nog een actieve vloermouterij.

Tasting notes

Geur: zoute karamel, appel, bloemen, rokerigheid

Smaak: cacao, donkere vruchten, karamel, turf

Serveertip

Deze whisky drink je het best neat.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.