Info

Blended Ron de Venezuela – 40°

Beschrijving

Diplomatico Reserva Exclusiva is een bruine, blended rum uit Venezuela. De unieke ‘sipping rum’ bestaat uit een blend van 80% ‘heavy rums’ en 20% ‘light rums’. Daarnaast heeft deze rum een twaalftal jaren gerijpt op whiskyvaten. Deze complexe blend resulteert in een uitzonderlijke rum, die gekenmerkt wordt door zoete en fruitige aroma’s. In de neus vind je tonen van fruitcake, cacao, kaneel, kruidnagel, gember en rozijnen. Maar ook banaan, vanille en peperkoek zitten diep verborgen in het geurenpalet. De smaak doet enigszins denken aan een ijsje van Ben & Jerry’s, door de tonen van chocoladesaus, toffee fudge en tropisch fruit. Hoewel je door deze beschrijving haast zou beginnen denken dat je te maken hebt met een andere soort likeur, is dit allerminst het geval. De beschreven smaken zijn aanwezig, maar zullen nooit te hard overheersen of te scherp smaken. Alles is perfect in balans.

Herkomst

Met de ‘Reserva Exclusiva’ eert Diplomatico de stijlvolle, goedhartige aard van Don Juancho en zijn indrukwekkende collectie aan dranken. Op het etiket prijkt dan ook de buste van Don Juancho Nieto Melendez. Deze collectie ‘The Ambassador’s Reserves’ heeft Don Juancho na al zijn reizen opgebouwd en met al zijn vrienden gedeeld. Don Juancho leerde tijdens zijn vele ontdekkingsreizen vele diverse rums kennen. Geïntrigeerd door de subtiele verschillen tussen de verschillende smaken, wilde hij ontdekken welke invloed het weer en de luchtvochtigheid van de tropische omgeving zou hebben op het distillaat. Die ontdekkingstocht leidde tot de rum die we voor u selecteerden.

Tasting notes

Neus: fruitcake, cacao, kaneel, kruidnagel, gember, rozijnen

Smaak: chocoladesaus, tropisch fruit

Serveertip

De Reserva Exclusiva kan je fantastisch puur drinken, met of zonder ijs. Goed te combineren met een Venezolaanse sigaar of chocolade. Maar de rum komt ook volledig tot zijn recht in verfijnde klassieke cocktails, zoals een Old Fashioned.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.