Info

Blended Scotch Whisky Liquor – 40°

Beschrijving

Drambuie is een whiskylikeur die 260 jaar geleden door Prince Charles Stuart ontwikkeld werd. Het is een blend van Schotse whisky’s met honing, kruiden en specerijen.

Smaak

Het resultaat is een complexe likeur met vele lagen. Kruidige, pittige honingsmaken wisselen af met de typische smaak van Schotse Malt Whisky’s. Een smaaksensatie die zorgt voor een aangename, lange afdronk.

Herkomst

Na de slag bij Culloden in 1746 vluchtte Prince Charles Stuart naar de Isle of Skye. Hij vond er onderdak bij de Mackinnon clan. Charles gaf hen het recept als dank omdat hij onderdak kreeg. Het geschenk groeide uit tot een succesvolle drank, toen hij in 1909 op de markt werd gebracht.
Drambuie is een samentrekking van de Keltische woorden ‘dram buidheach’. Vrij vertaald: ‘een glaasje dat plezier doet’.

Tasting notes

Geur: bloemen, kruiden en honing

Smaak: kruiden en honing

Kleur: goud

Serveertip

Drambuie kan je neat drinken zoals je een ander elixir zou drinken. Maar je kan hem ook perfect in de mix gebruiken. Een leuke variant als de Drambuie Sour of een cocktail als de Rusty Nail zullen je verrassen.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.