Info

Single Barrel Kentucky Straight Bourbon Whiskey – 50°

Beschrijving

Four Roses Single Barrel is tenminste 8 jaar gerijpt op lichtgebrande vaten van nieuwe, Amerikaanse eik. De Master Distiller selecteert ieder whiskyvat persoonlijk en elke fles wordt met de hand gevuld. Door de unieke eigenschappen van iedere barrel is geen enkele Single Barrel Bourbon hetzelfde; het resultaat is een zeer lekkere en volwassen bourbon. In 2017 kreeg hij de gouden medaille op de San Francisco World Spirits Competition.

Smaak

De single barrel-versie van deze bourbon wordt beschouwd als de volwassen versie van de small batch-variant. Hij werd gemaakt van 60% maïs, 35% rogge en 5% gemoute gerst. In de neus vind je een evenwichtige, rijke en vooral fruitige geur, en hij is veel pittiger van smaak dan de small batch-variant.

Herkomst

Four Roses werd voor het eerst gedistilleerd in 1860, in Atlanta in de staat Georgia. Tijdens de drooglegging van 1884 verhuisde de eigenaar Paul Jones Jr. de distilleerderij naar Louisville in Kentucky. De legende begint bij hem, want hij werd hopeloos verliefd op een meisje uit de zuidelijke staten van Amerika. Hij stuurde haar een huwelijksaanzoek, waarop zij antwoordde als volgt: ”Als ik met je wil trouwen, zal ik op het komende bal een corsage dragen met vier rozen”. Zo gezegd zo gedaan, en uit liefde voor zijn vrouw vernoemde Paul zijn bourbon naar de ’Four Roses’-corsage, die zijn vrouw droeg op het bal.

Tasting notes

Geur: fruit, kruiden, caramel toffee en vanille

Smaak: steenvruchten, pruimen, kruiden, morellen (zure kersen); een niet al te lange afdronk van eik en chocolade

Kleur: amber

Serveertip

Het wordt aangeraden om deze bourbon straight of on the rocks te drinken.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.