Info
Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky 12y – 46°

Beschrijving
Een Frans bedrijf dat een Schotse distilleerderij overkoopt die uitstekende whisky produceert, zoekt logischerwijs uit hoe een spirit reageert op een extra periode in een vat uit eigen land. Deze Glenmorangie wordt na minstens 10 jaar op ex-bourbonvaten gerijpt te hebben, nog 2 jaar extra op exclusieve, handgekozen Sauterne witte wijnvaten gerijpt. Het resultaat is een weelderige, sensuele en zeer delicate whisky.
 
Geur en smaak
Deze Nectar d’Or dankt zijn mooie gouden kleur aan de specifieke rijpingsmethode. In de neus herken je aroma’s van pruim en dadel, aangevuld met exotische toetsen zoals kokosnoot en muskaatnoot. Het smakenpalet combineert zeste van citroen, vanillecrème, een beetje honing en fijne toetsen van kokosnoot en gember.
 
Herkomst
 
De whiskyproductie startte in 1843 toen William Matheson een boerderij aankocht en de Morangiebrouwerij omvormde tot een distilleerderij met twee tweedehandse distilleerketels, die vroeger gebruikt werden om gin te maken. Ze hebben de grootste distilleertoestellen van Schotland van 8 meter hoog. Alleen de zuiverste alcoholdampen komen bovenaan uit die toestellen, wat zorgt voor een uitzonderlijk elegante whisky.  
Als pionier in extra gerijpte whisky’s, gaat de distilleerderij al meer dan twintig jaar heel de wereld af op zoek naar uitzonderlijke vaten waarin de dranken nog 2 jaar extra kunnen rijpen. Zo geven ze een boeiende toets aan het originele karakter van Glenmorangie.
 
De distilleerderij van Glenmorangie ligt aan de kust in de Schotse Highlands. De naam betekent `vallei van rust’ in het Gaelic.

Tasting notes

Geur:  honing, zacht fruit en sherry
 
Smaak: fruit, eik, kruiden
 
Kleur: goud
 
Serveertip

Dankzij de Sauternevaten is deze whisky een perfecte digestief, maar hij kan ook als aperitief gebruikt worden om de eetlust aan te wakkeren.
Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.