Info

Hennessy Fine de Cognac- 40°

Beschrijving

Hennessy Fine de Cognac is een delicate en elegante cognac. Het is zijn zachte smaak die hem perfect maakt voor beginnende cognac drinkers. Door zijn unieke karakter valt hij buiten de traditionele categorieën.

Smaak

Het is een jeugdige blend van ongeveer 40 cognacs die qua smaak ergens zit tussen een VS en een VSOP. In de neus vind je vooral noten, honing, rijp fruit en florale tonen. In de smaak zit de puurheid van fruit vooraan, afgewisseld met typische florale smaken.

Herkomst

Het merk Hennessy is één van de oudste en bekendste Cognac merken. Het heeft dan ook een sterke reputatie verworven sinds de oprichting door Richard Hennessy in 1765. Maar het werd pas echt populair na de Franse revolutie in 1789. Toen groeide Hennessy uit tot de grootste eaux de vie-handelaar. Vandaag vind je Hennessy Cognac werkelijk overal ter wereld, van de hipste clubs in New York en Tokyo tot het zakenmilieu in Moskou. Momenteel maakt het deel uit van de fusie Louis Vuitton Moët Hennessy.

Tasting notes

Geur: noten, honing, rijp fruit en bloemen

Smaak: fruit, vooral druiven

Kleur: lichtgeel/goud

Serveertip

Heerlijk om puur te drinken, maar met een ijsblokje komt hij ook helemaal tot zijn recht. Tip: probeer deze cognac eens in de mix met gekoelde groene thee, als je een fan bent.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.