Info

Blended Irish Whiskey – 45°

Beschrijving

Roe & Co is een jonge Ierse whisky waarvan de eerste batch pas in maart 2017 gelanceerd werd (Batch 1, nr. 59048). Dankzij Whisky Share ben je er dus als de kippen bij om van deze blend te genieten. Als nieuwe whisky is hij niet te uitgesproken. In de neus ruik je een romige en ronde whisky met tonen van suikerspin en vanille. Het smakenpalet vormt een perfecte en fruitige balans van peer en vanille. Een zeer makkelijk drinkbare whisky, voor beginners en gevorderden.

Herkomst

Roe & Co is een blended whisky waarmee het merk Diageo’s terugkeert naar de Ierse whisky na de verkoop van Bushmills een paar jaar eerder. Het team rond Caroline Martin stelde deze blend van Ierse single malts en graanwisky’s samen. Dit met de bedoeling om tegen 2019 een eigen single malt te produceren onder deze naam, in een distilleerderij die opgericht zou worden binnen de Guinness brouwerij in het centrum van Dublin.
De blend is geïnspireerd op de originele George Roe & Co distilleerderij die ooit de grootste was van Ierland.

Tasting notes

Geur: suikerspin, vanille

Smaak: peer, vanille

Serveertip

Je kan deze whisky perfect neat drinken of gebruiken in cocktails met een fruitige toets.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.