Info

Islay Blended Malt Scotch Whisky – 40°

Beschrijving

Sheep Dip Islay Malt Whisky is een blended malt whisky, afkomstig van het Schotse eiland Islay. Het is een blend van verschillende malts van het eiland, die tussen de 8 en 12 jaar gerijpt hebben. Er komt geen graanwhisky in voor. Daardoor komt het echte, rijke en diepe Islay-karakter naar voor, met veel zilte invloeden.

Smaak

Qua smaak komt de iets zachtere kant van Islay terug. Zeewier en turf komen naar voren, zonder te hard te overheersen. In de neus vind je de turf en zoute toetsen die zo typerend zijn voor Islay.

Herkomst

Sheep Dip is een merk dat valt onder de kleine onafhankelijke Spencerfield Spirit company. Ze werken vanuit een oude boerderij, die in 1559 gebouwd werd in Inverkeithing in Fife, Schotland. De naam stamt uit de periode waarin illegaal whisky werd gestookt. Om geen belasting te moeten betalen op de whisky, werd hij in vaten verstopt met de tekst ‘Sheep Dip’ op. Zo heette de vloeistof waarin schapen gewassen werden. De vaten waren niet interessant genoeg voor belastinginners. Zo kon Sheep Dip zijn gang gaan en werd de whisky een waar succes.

Tasting notes

Geur: turf, zout, munt, rokerig

Smaak: zeewier, turf, lichte sherry, subtiel fruit en  hout

Kleur: kopergoud

Serveertip

Je kan deze whisky neat drinken, ofwel een druppeltje water toevoegen om de turf wat naar de achtergrond te brengen. Zo worden de andere smaken iets uitgesprokener.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.