Info

Irish Single Grain Irish Whiskey – 46°

Beschrijving

Teeling Single Grain is een van de weinige Ierse single grain whisky’s van het moment. Bovendien is hij uniek omdat hij gerijpt heeft op Cabernet Sauvignon-vaten, wat hem een heerlijke zoete en fruitige smaak bezorgt. Die unieke smaak leverde enkele mooie prijzen op:

  • Winner Best Irish Grain – 2016 – World Whiskies Awards
  • Gold Grain Whisky – 2014 – World Whiskies Awards
  • Winner – World’s Best Grain Whisky – 2014 – World Whiskies Awards

Smaak

Door de rijping op Cabernet Sauvignon krijgt deze whisky een unieke zoete, kruidige en fruitige smaak. Hij laat zich zeer makkelijk drinken, met een opvallende oily mouth feel.

Herkomst

De Teeling-distilleerderij werd in 2015 gevestigd in Dublin. Het is de eerste distilleerderij in meer dan 125 jaar die zich vestigt in Dublin, nochtans ooit een van de whisky-hoofsteden van de wereld. Ze werd opgericht door Jack en Stephen Teeling en is gelegen in de Libertieswijk, waar voorvader Walter Teeling ze in 1782 ook oprichtte. De distilleerderij verdween er echter nadat ze werd verkocht aan William Jameson & Co. De feniks op de fles staat symbool voor de wedergeboorte van het merk.

Tasting notes

Geur: honing, appel, blauwe druiven, vanille, bruine suiker en kruiden

Smaak: boter, veenbes en stroop; de afdronk bevat meer stroop en tonen van jawel… cornflakes

Kleur: kopergoud

Serveertip

Je kan deze whisky neat drinken, of je kan hem gebruiken in een cocktail: door zijn lichte, zoete smaak is hij immers de perfecte basis.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.