Info

Belgian Blended Malt Whisky – 40° – Cask n° 12

Beschrijving

Wild Weasel Blended Malt is een Belgische blend. Dat is al een zeldzaamheid op zich en een reden temeer om hem eens te proeven. Hij is gebaseerd op de single malt van Wild Weasel en de whisky van Radermacher, die een rijping kreeg op eikenhouten vaten. In 2016 behaalde hij de zilveren medaille op de World Spirits Competition in San Francisco.

Smaak

Met deze blend kom je absoluut niet bedrogen uit. De smaken en aroma’s liggen perfect in lijn en vormen een robuust karakter. Je proeft tonen van noten, fruit, karamel en eik.

Herkomst

Wild Weasel is een product van brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden, die het licht zag in 1642. De whisky is echter veel recenter: de blend is pas verkrijgbaar sinds 2016. De Belgische whiskytraditie is nog jong en daarom niet erg bekend. Desondanks hebben de Belgische whisky’s al wel een stevige reputatie verworven omwille van hun kwaliteit.

Tasting notes

Geur: noten, karamel en eik

Smaak: noten, karamel, eik en fruit

Kleur: kopergoud

Serveertip

Drink deze whisky neat om ten volle van de smaak te kunnen genieten.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.