Info

Yamazakura Blended Japan Whisky – 40°

Beschrijving

Yamazakura is een blended whisky uit Japan. ‘Yama’ betekent berg en ‘zakura’ kers.

Smaak

Het aroma is zeer licht en floraal, met hier en daar een hint van aarde en eik. De smaak is fris met veel fruitinvloeden. Aan het einde proef je tonen van karamel en pruimen. Japanse whisky is doorgaans minder snel verkrijgbaar op de Europese markt. Dankzij Whisky Share krijg je deze whisky gewoon aan huis geleverd.

Herkomst

Japanse whisky was enkele jaren geleden nog niet bekend, maar is aan een stevige opmars bezig. De grote merken als Nikka en Hibiki hebben kunnen bewijzen dat ze qua kwaliteit kunnen tippen aan de Schotse whisky’s. Er zijn steeds invloeden van Schotse whisky te proeven, maar door de variatie aan productietechnieken kunnen ze zich zeker onderscheiden. Yamazakura is een product van Sasanokawa Shuzo: een Japans spirits-bedrijf, dat opgericht werd in 1765. Tot voor kort waren hun whisky’s enkel te verkrijgen op de Japanse markt, maar dat is met deze high-end blend veranderd.

Tasting notes

Geur: bloemen, aarde en eik

Smaak: fruit, karamel en pruimen

Kleur: amberbruin

Serveertip

Deze whisky drink je het best neat. Zo komt de zachte smaakbalans het best tot z’n recht.

Sociale media
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'WhiskyShareBelgium' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.